manieren om geld te verdienen

8 manieren om geld te verdienen met je website

Inhoudsopgave

In dit artikel lees je over 8 manieren om geld te verdienen met je website. Grofweg kun je deze op twee manieren indelen:

Je kunt werken aan een passief inkomen, waarbij je één keer hard werkt en daarna kunt genieten van een inkomen dat hieruit voortkomt.

Je kunt ook werken aan een actief inkomen door een webshop op te richten of door je eigen diensten verkopen. 

Voor welke weg je ook kiest, het vergt inzet en doorzettingsvermogen.

8 manieren om geld te verdienen

1. Adsense van Google

Met Adsense kun je makkelijk inkomsten genereren door advertenties weer te geven op je website. Het is verreweg het makkelijkste wat je kunt doen en als de codes eenmaal op je site staan hoef je hier in principe nooit meer naar om te kijken. Je kunt het – als je dat wilt – volledig aan Google overlaten om je pagina te vullen met advertenties.

adsense

Je verdient aan Adsense omdat mensen op een advertentie klikken. Daarbij maakt het niet uit of iemand iets koopt of niet. De klik telt.

Omdat je maar een paar cent per klik verdient én maar een klein deel van je bezoekers op een advertentie klikken, heb je heel veel bezoekers nodig om deze vorm van adverteren rendabel te maken. De formule is dat je ongeveer twee cent verdient per 100 bezoekers. Niet veel dus, maar het is wel gratis en – nadat je een groot aantal artikelen hebt geschreven – volkomen passief.

2. Zelf advertentieruimte verkopen

Als je een goedlopende website hebt, kan het interessant zijn om zelf advertentieruimte te verkopen. Je moet daarvoor in contact treden met een bedrijf dat daarin geïnteresseerd zou kunnen zijn. Verwacht hier echter niet te veel van. Je moet echt aantoonbaar succesvol zijn voordat bedrijven geld willen uitgeven voor een banner op jouw site.

Ik ben bestuurder van een regionaal museum dat geheel door vrijwilligers wordt gerund. Omdat de website veel bezoekers trekt, is het restaurant aan de overkant bereidt om ons € 50,00 per jaar te betalen voor een verwijzing naar hun menukaart. 

3. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een mooie manier om geld te verdienen. Het lijkt op het verkopen van advertentieruimte, omdat je in je blogpost een product aanprijst van iemand anders. Als een van jouw lezers dat product koopt, ontvang jij een percentage van de verkoopprijs. 

Starten met Affiliate Marketing?

Lees mijn review over de beginnerscursus van Jacko Meijaard en ontvang mijn complete gids over ONLINE GELD VERDIENEN gratis bij de aanschaf van zijn cursus.

4. Verkoop van digitale producten

Je ziet vaak dat websites een eigen geschreven E-book verkopen of een digitale cursus. Het mooie van deze producten is dat je ze maar één keer hoeft te maken. Daarna kun je ze onbeperkt verkopen, als je maar voldoende bezoekers op je website krijgt die geïnteresseerd zijn om het product aan te schaffen.

Het mag duidelijk zijn dat jij alle inkomsten krijgt van het digitale product dat jij via je website verkoopt, het is dus een lucratieve manier om extra inkomsten te verwerven. De enige adder onder het gras is dat zoveel dingen al gratis verkrijgbaar zijn via het internet. Wat je verkoopt moet uniek en goed zijn.

5. Verkoop van diensten

Natuurlijk kun je via je website je eigen diensten verkopen. Je kunt mensen tegen betaling trainen, adviseren of coachen. Het nadeel hiervan is dat het niet meer passief is. Je moet een tijd afspreken en iets leveren. Het voordeel is dat je tegen een vast uurtarief weet wat je gaat verdienen.

Misschien heb je een site over leidinggeven. Naast de hoeveelheid blogposts die je over dit onderwerp hebt geschreven om leidinggevenden te helpen, kun je coaching of schaduwmanagement aanbieden. Het bedrag dat je daarmee kunt verdienen, is veel hoger dan het bedrag dat je rechtstreeks via je website kunt binnenhalen. Maar je moet er wel voor op pad!

6. Een webshop of dropshipping

Een webshop

Uiteraard is het mogelijk om een webshop te starten. Als je schrijft over je hobby en de producten die je maakt via je website verkoopt, is dit een geweldige combinatie. Op deze manier kun je echt geld verdienen met je hobby.

Een aanrader is om lid te worden van de community van Astrid van der Made. Voor € 25,00 per maand (exclusief BTW) krijg je toegang tot een veilige en levendige groep webwinkeliers die daar hun ervaringen uitwisselden.

Producten verkopen via bol.com

Maar je kunt ook aan dropshipping doen. De formule is riskant, maar kan ook heel interessant zijn. Je adverteert met een specifiek product. Zodra een klant geïnteresseerd is, plaats je een bestelling voor hem (bijvoorbeeld in China) en je laat het rechtstreeks aan de klant leveren. Op die manier heb je geen voorraden in huis. Jouw winst is het verschil tussen wat de klant aan jou betaalt en de kosten van jouw leverancier.

7. Handel in domeinnamen

manieren om geld te verdienen

Hakim Ziyech is een Marokkaans-Nederlandse voetballer, die in 2020 voor 40 miljoen Euro is gekocht door Chelsea. Een domeinnaam als http://hakimziyech.com/ kan theoretisch veel geld opleveren.

Een zoekopdracht laat zien dat iemand allerlei varianten van deze domeinnaam heeft opgekocht. Op dit moment worden de domeinnamen http://hakimziyech.nl/
http://hakimziyech.be/ en 
http://hakimziyech.com/ te koop aangeboden. Mogelijk leveren ze ooit geld op.

(De foto hiernaast geeft de situatie in mei 2020 weer)

8. Handel in websites

Als je eenmaal een succesvolle website hebt, kun je deze verkopen. Je kunt iemand laten bepalen wat de waarde van je site is. Reken daarbij op een aantal keer de inkomsten die je in een jaar maakt. Zeker in combinatie met een interessante domeinnaam of merknaam kan de prijs behoorlijk oplopen.

Overigens is de verkoop van een Engelstalige website lucratiever dan een Nederlandstalige website. Dit heeft te maken met het vermogen dat een website zou kunnen opleveren. De Nederlandstalige markt is vrij klein en de inkomsten zijn dan ook altijd veel lager dan succesvolle Engelstalige sites. 

De beste manier...

De minst risicovolle manier om geld te verdienen met je website is gebruik te maken van Google AdSense in combinatie met affiliate marketing. Op den duur kun je dit combineren met de verkoop van een eigen (digitaal) product (e-book of cursus).

Starten met Affiliate Marketing?

Lees mijn review over de beginnerscursus van Jacko Meijaard en ontvang mijn complete gids over ONLINE GELD VERDIENEN gratis bij de aanschaf van zijn cursus.

Meer lezen:

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.