realistische tijdlijn

Realistische tijdlijn – Geld verdienen met bloggen

Inhoudsopgave

Geld verdienen met je website is vooral een kwestie van stug doorwerken en een lange adem hebben. Je kunt pas geld verdienen als je veel bezoekers krijgt. Om bezoekers te krijgen moet je zorgen dat er interessante informatie op je website staat en dat deze wordt gevonden. 

Het duurt ongeveer zes maanden voordat je je eerste geld verdient met je website. Hieronder schets ik een tijdlijn waarmee dit mogelijk is. Je eerste doel is een paar tientjes. Als je daarna doorzet kan dit uitgroeien tot honderden guldens per maand. Als je dan ook nog zelf producten of diensten gaat verkopen waar vraag naar is, lukt het je zeker om een volledig inkomen te verdienen. 

realistische tijdlijn

Een realistische tijdlijn

De tijdlijn die ik hieronder plaats is bedoeld als leidraad, gebaseerd om talloze ervaringen van mensen die ons zijn voor gegaan met het ontwikkelen van een website. 

Ik heb de ervaringen bestudeerd en ze vertaalt naar mijn eigen situatie. Omdat succes afhankelijk is van veel factoren, kun je hier geen rechten aan ontlenen. 

Maand 1

 • Kies een onderwerp voor je website
 • Selecteer een hostingbedrijf en een domeinnaam;
 • Zet je website online;
 • Schrijf minimaal 10 posts 
 • Zorg voor je verplichte pagina’s (m.n. privacy wetgeving) 
 • Design je website
 • Zorg voor afbeeldingen
 • Meldt je site aan bij google analytics

Resultaat: 0 bezoekers

Maand 2

 • Maak een planning
 • Schrijf 2 of 3 posts per week
 • Geef structuur aan je site (menu’s / categorieën / tags)

Resultaat: 0 bezoekers

Maand 3

 • Schrijf 2 of 3 posts per week
 • Promoot je berichten zodra je ze hebt geschreven

Resultaat 5-10 bezoekers per dag

Maand 4

 • Schrijf 2 a 3 blogs per week
 • Meld je aan bij Google Adsense
 • Meld je aan bij mogelijke partners (affiates).

Resultaat 5-10 bezoekers per dag

Maand 5 en 6

 • Schrijf 2 a 3 blogs per week
 • Analyseer de statistieken
 • Verbeter je website7 

Resultaat 10 en meer bezoekers per dag

Maand 7 en verder

 • Onderhoud je website en blijf stug doorschrijven!

Het belang van een planning

In deze periode is het werken met een planning belangrijk. Het helpt je om doelen te stellen en door te zetten op momenten dat je het even niet ziet zitten. 

Als je weinig tijd hebt, schrijf dan minder teksten per week. Het zal dan wat langer duren voordat je je eerste geld verdiend, maar als je inkomen hier niet van afhankelijk is, maakt dat niet zoveel uit.

Beter om gemotiveerd te blijven dan om af te haken door gebrek aan tijd.

Hoelang ben je met een blogpost bezig?

In de beginperiode ben je ongeveer zeven uur bezig met één blogpost van ongeveer 1500-2000 woorden. De verdeling van de tijd is als volgt:

 • Onderzoek het onderwerp (probeer je te beperken in tijd, max 1 uur);
 • Schrijf de tekst (3 uur);
 • Herlees de tekst, breng correcties aan (1 uur);
 • Zoek afbeeldingen (1 uur);
 • Zet op de website (1/2 uur);
 • Voer een laatste correctie uit (1/2 uur).

De stappen lopen soms een beetje door elkaar. Ik combineer het onderzoek doen vaak met het schrijven van de tekst. Dit geldt soms ook voor zoeken van afbeeldingen en het publiceren van de tekst.

Het kan een goede gewoonte zijn om ‘er een nachtje over te slapen’ en de blog dan weer terug te lezen. Vaak haal je er dan nog foutjes uit, die je eerder over het hoofd zag. 

Als je in de gelukkige omstandigheden bent dat iemand je teksten wil nalezen, is dit iets waar je zeker gebruik van moet maken. Hardop lezen (of laten voorlezen) is ook een manier om fouten op te sporen.

Starten met Affiliate Marketing?

Lees mijn review over de beginnerscursus van Jacko Meijaard en ontvang mijn complete gids over ONLINE GELD VERDIENEN gratis bij de aanschaf van zijn cursus.

De structuur van je website

Het kiezen van een goede structuur voor je website is een verhaal apart. Ik maak gebruik van categorieën en tags en gebruik dit bij het maken van een menu.

Het helpt als je hier al vroeg over nadenkt, maar maak je geen zorgen. Je kunt de structuur altijd aanpassen als je iets beters bedenkt. 

 

archiefkast

De structuur van een website is te vergelijken met een dossierkast. Je lades zijn de categorieën en de dossiermappen kun je vergelijken met je tags. Als je al je blogposts op deze manier opruimt, kun je ze altijd terugvinden. 

Promoot je website

Je wilt natuurlijk dat je posts gevonden worden. De natuurlijke (organische) manier loopt via Google of andere zoekmachines. Mensen zoeken naar iets waarover jij hebt geschreven en vinden dit met een zoekopdracht.

Dit is echter niet de enige manier om verkeer naar je website te krijgen. Je kunt je website ook promoten door gebruik te maken van:

 • Pinterest
 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube
 • Podcasts
 • Forums
 • Skype
 • Mailings
 • etc. 
social pictogrammen

Idealiter combineer je deze methodes, maar realistischer is het om keuzes te maken. Iedere manier van promoten kost tijd. Je moet onderzoeken hoe het platform werkt, vaak moet je leren hoe je ‘volgers’ krijgt en wat je precies moet doen om je bericht te promoten.

Gebruik in eerste instantie datgene wat je al kent en kies in deze periode voor één of twee methodes om je website te promoten. Wen jezelf bijvoorbeeld aan om je artikel op Facebook of Twitter te zetten. Ook als je nog geen of weinig volgers hebt, is dit een goede en verstandige gewoonte. Later kun je dit altijd uitbreiden met Pinterest en/of Instagram.

Google adsense

Als je website een aantal posts heeft is deze groot genoeg om je aan te melden bij Google Adsense. Dit is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je site. Google plaatst advertenties op jouw site en elke keer als iemand op de advertentie klikt, ontvang jij een paar centen. Maar pas op! Je moet niet zelf op je advertenties klikken en vraag ook nooit aan een vriend om dat dagelijks te doen. Je verliest je recht om te adverteren als je ‘vals speelt’. Aanmelden doe je hier. 

Affiateprogramma's

Een partner is iemand voor wie jij iets wilt verkopen. Je promoot zijn product en in ruil daarvoor krijg je een percentage van het bedrag dat via jou is verkocht. Deze manier van werken wordt ook affiliate marketing genoemd. Als je denkt dat dit een interessante manier is om geld te verdienen, bekijk dan de complete gids ‘online geld verdienen met affiliate marketing‘. 

Meld je niet te vroeg aan

Het zoeken naar affiliate partners staat wat later op de tijdlijn. De meest bloggers maken de fout hiermee te beginnen. 

Meld je niet aan voordat je site er goed uitziet en je minimaal twintig blogs hebt geschreven. Niet alle partners bekijken je website, maar de partners die het meeste op kunnen brengen doen dit zeker. Als ze dan een website aantreffen, die niet aan hun voorwaarden voldoet, kun je er zeker van zijn dat je wordt afgewezen.

Blijf stug volhouden

Na een paar maanden breekt voor bijna iedereen het moment van twijfel aan. Je hebt nog steeds niet zoveel bezoekers en de inkomsten via advertenties en partners zijn waarschijnlijk niet veel meer dan een paar cent per maand. Toch kan het vanaf nu snel gaan. 

Drie redenen waarom mensen stoppen na een paar maanden

Het kost teveel tijd

Het bijna dagelijks produceren van teksten kun je bijna een full-time job noemen. Waarschijnlijk heb je daar niet voor gekozen, toen je met je website wat extra inkomsten wilde verdienen. Nu ben je een paar maanden bezig en je ziet nog maar weinig resultaat.

Het vinden van onderwerpen wordt moeilijker

Het lijkt of je alles al een keer hebt beschreven en de zoektocht naar nieuwe onderwerpen om over te schrijven duurt steeds langer.

Gebrek aan motivatie

Vaak gaat het werken aan je website in deze periode tegenstaan. Het is minder creatief en niemand houdt ervan om alleen maar productie te draaien.

Drie redenen om door te zetten!

Tel je blogposts

Als je daadwerkelijk 2 tot 3 blogposts per week hebt geschreven dan heb je nu al een redelijk gevulde website. Het zou zonde zijn om nu te stoppen.

Het schrijven wordt makkelijker

Ook al is het vinden van onderwerpen moeilijker, het schrijven en plaatsen van een blogpost gaat steeds sneller.

Je statistieken worden interessanter

Langzaam maar zeker gaan je statistieken meer informatie geven. Je kunt zien welke artikelen het beste worden gelezen. Ook kun je kijken welke zoektermen worden gebruikt.

Onderhoud je website en blijf schrijven

Vanaf nu zul je zien dat het vanaf nu makkelijker gaat. Zodra je je vijftigste post hebt geschreven is het tijd voor een feest! Dit is het moment waarop je een beetje gas kunt terugnemen.

Blijf doorgaan met het schrijven van blogposts, maar je kunt de frequentie terugbrengen tot 1 blog per week. Steek de overgebleven tijd in de promotie van je website en het bedenken en uitvoeren van plannen om je inkomen te verhogen.

 

Wil jij starten met Affiliate Marketing?

Starten met Affiliate Marketing?

Lees mijn review over de beginnerscursus van Jacko Meijaard en ontvang mijn complete gids over ONLINE GELD VERDIENEN gratis bij de aanschaf van zijn cursus.

Meer lezen:

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.