geluktinjeleiderschap

Afvallen in je slaap is werkelijk mogelijk! Uit recent onderzoek blijkt dan 74,5% van de mensen die willen afvallen op een bepaald gewicht blijven steken. Vaak zijn ze dan nog (veel) te zwaar, maar op de een of andere manier lukt het niet om die laatste kilo’s eraf te krijgen. 

Dit was bij mij ook het geval! Tot ik ontdekte dat dit te maken had met mijn slaapprobleem!

Afvallen niet moeilijk - in het begin

Een paar jaar geleden paste ik mijn dieet aan. Ik at minder koolhydraten, meer groenten en ging gevarieerder eten. Iedere ochtend startte ik met een ochtendwandeling en ik voelde mij geweldig. Ik woog 80 kilo en wilde in eerste instantie 10 kilo afvallen. De eerste vijf kilo waren geen probleem.

Met 75 kilo was er geen sprake meer van obesitas, maar nog wel van overgewicht. Ik verwachtte en hoopte dat die volgende vijf kilo even makkelijk zou gaan, maar kwam van een koude kermis thuis. Ruim een jaar bleef ik op hetzelfde gewicht steken. Wat ik ook deed, ik viel niet meer af.

Misschien herken je dit wel:

 • Je probeert verschillende diëten
 • Je eet minder vet
 • Je eet minder koolhydraten
 • Je eet meer groenten en fruit
 • Je beweegt meer dan vroeger
 • Je snoept minder
 • Je gebruikt geen suiker meer
 • Je drinkt minder alcohol
 • Je geeft geld uit aan pillen die je beloven dat je vet sneller verbrand

En de beloning is dat je NIET afvalt. Sterker nog, als je niet oppast komt er iedere maand een onsje bij!

WORDT AANBEVOLEN DOOR

geluktinjeleiderschap

Afvallen in je slaap? - Diepe slaap helpt!

Een paar weken geleden schreef ik een artikel over diepe slaap.

Ik ontdekte dat een gebrek aan diepe slaap vervelende bijwerkingen kon geven. Eén van die bijwerkingen was tot mijn verbijstering: niet kunnen afvallen!

Je lichaam heeft die periode van diepe slaap nodig om stoffen af te breken en te herstellen!

Slaapproblemen na de overgang

Ik las dat ongeveer 67% vrouwen slaapproblemen krijgen na de overgang. En ik ontdekte ook dat de meeste vrouwen zich hier niet eens bewust van zijn!

Voor mij was dit een feest van herkenning, want ook ik heb last van slaapproblemen en heb daar eigenlijk nooit veel aandacht aan besteed. Het feit dat ik een paar keer per nacht wakker wordt en regelmatig uren wakker lig, vond ik wel vervelend, maar nooit heel alarmerend. Ik haalde het op een later tijdstip wel in. 

Maar nu begon ik te begrijpen hoe gevaarlijk dit kon zijn. 

Ik las over toename van huidproblemen en oogklachten en ik was net naar de dokter geweest voor die twee problemen! Ik was thuisgekomen met oogdruppels en een cortisonezalf waar je niet teveel van moest gebruiken vanwege de bijwerkingen (!).

Stel je nu eens voor dat die problemen te maken hadden met mijn slaapprobleem? 

En stel je nu ook eens voor dat het feit dat ik niet afval ook te maken heeft met gebrek aan diepe slaap? Ik las er wat literatuur op na en ontdekte dat een gebrek aan diepe slaap kon leiden tot:

 • Onverklaarbare gewichtstoename (Ik kwam niet zozeer aan, maar viel ook niet meer  af!)
 • Neiging om te snoepen en te snaaien (Paprikachips! Heerlijk – het liefst net voor het eten of voor het naar bed gaan. Beste is het niet in huis te hebben!)
 • Gebrek aan concentratie en focus (Schat, weet jij waar mijn autosleutels zijn?!  Waarom ging ik ook alweer naar beneden? Wat wilde ik ook alweer zeggen?)
 • Zeurderig gevoel van slaperigheid en vermoeidheid (en ik dacht dat het aan mijn ogen lag!)

Een slaapmiddel of supplement?

Ik besloot een paar nachten te gaan slapen met een slaapmiddel dat ik in Frankrijk had gekocht en ik voelde mij direct een stuk beter, alhoewel ik overdag wel wat duffer was. Daar had ik dus geen zin in! Afvallen in je slaap is leuk, maar ik wil wel scherp blijven. Ik wil ook niet afhankelijk worden van slaapmiddelen, dus zocht ik naar een andere oplossing. 

Ik had een paar eisen:

 • Het moest gezond zijn
 • Het mocht niet verslavend zijn
 • Het moest wetenschappelijk onderbouwd zijn
 • Er moest een menselijke, klantgerichte organisatie achter zitten

Uiteindelijk kwam ik terecht bij NATUURLIJK PRESTEREN. Ik besloot Nachtrust & Stemming aan te schaffen, een product dat ik ook aanbeveel bij mijn artikel over diepe slaap.

Mijn eerste ervaringen zijn positief! Ik slaap makkelijker in en word minder vaak wakker in de nacht. Of het een positieve bijwerking op mijn gewicht heeft, moet nog blijken. Ik ben net begonnen. Maar het feit dat ik nu lekker door slaap is mij heel wat waard!

WORDT AANBEVOLEN DOOR

geluktinjeleiderschap

Mocht je naar aanleiding van dit verhaal ook willen proberen of het iets voor je is, dan kun je het middel via bovenstaande link bestellen.

Op dit moment heeft Natuurlijk Presteren de volgende aanbieding:

 • 3 kopen 2 betalen
 • Gratis verzending vanaf €39,00
 • Voor 21.00 besteld, morgen in huis (indien op voorraad)
 • Mogelijkheid tot herroepen
 • Professionele klachtenregeling
 • Persoonlijk contact mogelijk

Als je ook besluit om Nachtrust&Stemming aan te schaffen, schrijf dan onder dit artikel hoe het je bevalt. Ondertussen zal ik ook af en toe schrijven hoe het er voor staat.

(Om scam te voorkomen moet ik je bijdrage wel even goedkeuren en daar kan soms een dagje overheen gaan.) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.