Jacko Meijaard website

Review: Is Jacko Meijaard met zijn internetsuccesgids betrouwbaar?

Jacko Meijaard logo

Jacko Meijaard: internetsuccesgids (Affiliate Marketing Revolutie 4.0)

Mijn oordeel:

3/5

Wat is de internetsuccesgids?

De Internet Succes Gids is de Nederlandstalige website van Jacko Meijaard, waarop hij onder andere zijn online training Affiliate Marketing Revolutie 4.0 aanprijst. Deze cursus is een praktische handleiding voor mensen die geld willen verdienen met hun website door producten van anderen aan te bevelen (affiliate marketing).

Positief

Als je op het gebied van affiliate marketing een absolute beginner bent, is deze training of gids een stap in de goede richting. Jacko Meijaard presenteert zijn kennis redelijk overzichtelijk en in het Nederlands.

Negatief:

Je kunt de meeste informatie uit de cursus Affiliate Marketing Revolutie voor het grootste deel gratis vinden op internet. 
Bij de aanschaf en het volgen van de training wordt je geadviseerd om nog meer producten aan te schaffen (upsells). Als je niet oppast ben je veel meer geld kwijt dan de €47,00 die je op dit moment voor de cursus betaalt.

Prijs:

 • €47,00
 • Direct toegang tot cursus en forum
 • Diverse bonussen
 • 14 dagen geld terug garantie

Prijzen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Waarom de online training Affiliate Marketing Revolutie?

 • Je wilt geld verdienen met je website en je hebt geen idee waar je moet beginnen.
 • Je hebt behoefte aan een Nederlandstalige gids om je op praktisch op weg te helpen. 
 • Door deze cursus aan te schaffen leer je op eenvoudige manier de weg te vinden binnen de wereld van affiliate marketing.

Wat zijn de positieve punten?

Duidelijke uitleg

Jacko neemt je via video’s stap voor stap mee. Hij vertelt je niet alleen hoe je een website opstelt, maar ook over de vormgeving en de plaatsing van affiliatelinks. Ik vind de manier van presenteren saai, maar dat komt omdat de basis bij mij bekend is.

Mindset belangrijk

Jacko begint terecht met de mindset. Als je geen interne motivatie hebt om hiermee aan de slag te gaan, komt er niet veel van terecht. Deze vorm van geld verdienen vraagt doorzettingsvermogen en het is goed hiervan doordrongen te zijn.

Praktische instructies

Ik kan mij voorstellen dat de video’s waarin hij instructies geeft over hoe je een website maakt en hoe je blogs schrijft voor beginnende websitebouwers een fijne aanvulling is. Je moet hier wel bij bedenken dat hij zelf geld verdient aan de producten die hij aanprijst. De vraag is dan of er geen goedkopere alternatieven zijn.

Actief forum

Ik heb zelf het meeste aan het forum dat bij deze cursus hoort. Je kunt daar allerlei vragen en antwoorden vinden van beginnende en meer gevorderde websitebouwers. De meeste leden zijn heel bereidwillig om je op weg te helpen en je van adviezen te voorzien. Er worden dagelijks tientallen posts geplaatst en beantwoordt.

Wat zijn verbeterpunten?

Betere structuur en aanwijzingen

Een geschreven ondersteuning of meer beschrijving van wat er op de video te zien is, zou ik prettig vinden. Ik vind de video’s nogal saai. Dat komt ook omdat het niveau voor beginners is en dat ik stukken zou willen overslaan. Stukken overslaan met een video is lastig, want misschien mis je zo wel onderdelen die je niet achteraf even kunt teruglezen (gelukkig zijn de video’s kort!).

Geldklopperij?

De reviews die ik op internet vindt, zijn voornamelijk positief en vaak van mensen die hier geld aan verdienen als affiliate. 

Overigens ontvang ik ook een commissie als je de cursus via mij zou aanschaffen, wel zo eerlijk om dat even te vermelden. 

Bij het afrekenen van de training wordt je gevraagd het thema Marketheme aan te schaffen voor €67,00. Met dat product is het maken van een website makkelijker.  Let op, want dit is een maandbedrag. Aangezien de meeste WordPress thema’s en plugins gratis zijn (je kunt ze later altijd nog upgraden en aanschaffen), vind ik dit erg duur! Er zijn goedkopere alternatieven. Ik gebruik voor deze website Elementor, en betaal hier iets meer dan 40 euro per jaar voor

Als je na al deze waarschuwingen toch kiest voor deze opleiding, wordt je in de eerste les opgeroepen bepaalde zaken aan te schaffen (o.a. Enormail en Neostrada). Dit zijn producten waarvan Jacko Meijaard affiliate is en waarvoor andere en vaak goedkopere alternatieven zijn (ik gebruik Laposta (tot 2000 relaties gratis) en host mijn websites bij Vimexx).

In de module inspiratie en motivatie worden we in de derde les opgeroepen om niet te denken in kosten. Hij roept ons op om te investeren in tools die ervoor zorgen dat we sneller ons doel bereiken. Dit ervaar ik als investeren in beloftes, tools kunnen je helpen, maar garanderen niets.

Maakt Jacko Meijaard slachtoffers?

Ik heb de cursus twee jaar geleden aangeschaft en kom op het forum van Jacko veel jonge mensen tegen die snel rijk willen worden. Ze hebben net €47,00 of meer neergeteld voor een weg naar de droom van vroege financiële onafhankelijkheid, terwijl de kans hierop erg klein is.

Daar staat tegenover dat er niet moeilijk wordt gedaan over een refund als je je binnen 14 dagen bedenkt en de mensen op het forum zijn behulpzaam en kwistig met gratis en goed advies. 

Jacko is er mijns inziens niet op uit om slachtoffers te maken, maar als ik in zijn schoenen stond, zou ik de Affiliate Marketing Revolutie (of eventueel een oudere versie ervan) gratis aanbieden.  Veel informatie is immers gratis online te vinden. 

Clarity call

Iedere maand krijg ik wel een mail waarin staat dat dit nu mijn laatste kans is een clarity call in te plannen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen gebruik van heb gemaakt.

De clarity call is de enige manier om lid te worden van de 10K club. In de 10k club ontvang je o.a. coaching van Jacko persoonlijk. Misschien vind jij het die investering waard, maar ik vind het wel erg veel geld (2000 euro).

(Even voor alle duidelijkheid: omdat ik er geen gebruik van maak, kan ik geen oordeel vellen over de kwaliteit en inhoud van de coaching en begeleiding van Jacko Meijaard.

In een telefoongesprek met één van de medewerkers van Jacko is mij verteld dat tijdens de clarity call wordt gekeken of je niet in de financiële problemen raakt door dit product. Ook wordt gekeken of wat je doet potentie heeft om er geld mee te verdienen. Dit om te voorkomen dat mensen spijt krijgen van de aanschaf. Dankzij dit telefoontje heb ik het aantal sterren aangepast van twee naar drie – het heeft mijn mening over de intentie van Jacko aanzienlijk bijgesteld.

Voor wie is de internetsuccesgids geschikt?

Deze internetsuccesgids is uitermate geschikt voor mensen die de verleiding tot steeds meer aanschaffen goed weten te weerstaan en geïnteresseerd zijn in een Nederlandstalige cursus affiliate marketing voor beginners. Zij kunnen dan de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen. 

Daarbij kun je zelf op zoek gaan naar een goede en goedkopere host, een gratis thema en een voordelig nieuwsbriefprogramma. Misschien kom je dan ook wel bij de producten uit die Jacko adviseert, maar dan heb je er tenminste over nagedacht.

Voor wie is het ongeschikt?

Je moet deze training niet kopen als je

 • Geen absolute beginner bent
 • Geen weerstand kunt bieden aan upsells
 • Denkt dat je snel en makkelijk rijk kunt worden
 • Als je het leuk vindt om alle informatie gratis bij elkaar te vergaren via Engelstalige youtube filmpjes.

Wat krijg je voor die €47,00?

Het is inmiddels de vierde versie van de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’. Dit geeft aan dat de opleiding regelmatig wordt aangepast.

Jacko Meijaard - internetsuccesgids

Het startscherm bestaat uit 7 modules (onderwerpen), 6 instructies en 1 video over het uitbesteden van teksten. De modules en instructies overlappen voor een deel omdat Jacko in de modules uitlegt hoe je alles opzet in Marketheme, terwijl de instructies over WordPress gaan. De instructies stammen uit 2017 en WordPress heeft in de afgelopen vier jaar behoorlijk wat updates gehad, waardoor de informatie van Jacko mogelijk achterhaald is. 

Iedere module bestaat uit een aantal video lessen van ongeveer twee tot vier minuten.

Wie is Jacko Meijaard?

Als je op de naam Jacko Meijaard zoekt, kom je vooral artikelen tegen van affiliates, die geld verdienen als je via hen de cursus koopt.
Ik ken Jacko vooral uit dit krantenbericht in het AD en uit zijn reacties op het forum van de internetsuccesgids. 

Jacko heeft veel websites waarmee hij zijn geld verdient. Je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft er wel een website over. Hij heeft sites op het gebied van gezond eten, telefoons, zorgtoeslagen etc.

Hij vertelt dat hij de artikelen op die websites door anderen laat schrijven, waardoor hij veel tijd over houdt om andere dingen te doen.

Jacko is een nuchtere vent en een harde werker. Hij is vrijwel dagelijks op zijn forum te vinden en in één van zijn bijdrages vertelt hij dat zijn onderneming blijft groeien.

Inmiddels verdient hij, volgens eigen zeggen, makkelijk 7.500 euro per maand aan affiliate marketing. Maar het meest verdient hij met het vermarkten van zijn kennis en ik denk dat ik hierboven wel duidelijk heb gemaakt hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

Conclusie

Als je nieuw bent op het gebied van internetmarketing en gebruik wil maken van de diensten van Jacko Meijaard, zou ik me in eerste instantie beperken tot de Marketing Affiliate Revolutie, de online cursus van de  internetsuccesgids.

Ga voorlopig niet in op alle extra aanbiedingen en bekijk alle lessen die je voor €47,00 mag bekijken. Het zijn er veel en ze zijn compact en informatief. Je kunt met de informatie direct aan de slag.

De diepgang valt mij tegen omdat ik veel lees/bekijk over affiliate marketing. Ik neem aan dat de plus onderwerpen ter sprake komen in de 10k club, maar zoals gezegd heb ik dit niet zelf uitgeprobeerd. 

Nederlandstalige alternatieven

IMU

Een interessant alternatief is de Nederlandse omgeving van IMU.NL.  Ik heb hier in de afgelopen periode kennis mee gemaakt en eerlijk is eerlijk: deze jongens geven heel veel gratis informatie over hoe je een website kunt gebruiken om geld te verdienen.

Zij hebben een online omgeving met interessante informatie. Je betaalt nog geen vijftig euro per maand om toegang te krijgen tot hun levendig forum met heel veel trainingen en iedere maand een interessante livestream. En ja, ook bij hem moet je weerstand kunnen bieden aan upsells. 

 

imu

Ferdy Korpershoek

Als je meer behoefte hebt aan informatie over het opzetten van een website, kan ik je de Nederlandstalige video van Ferdy Korpershoek aanraden.

In principe leer je in één videofilm op technisch gebied ongeveer hetzelfde als Jacko je verkoopt. Ook Ferdy verwijst naar een hostingbedrijf waarvan hij affiliate is. Als je een eigen website wilt bouwen kun je onderstaande video bekijken en stapsgewijs de instructies volgen. Voor meer informatie over affiliate marketing kunt je terecht bij zijn Engelstalige video’s. 

Engelstalige alternatieven

Ik heb zelf een abonnement bij Income School. Je kunt via Youtube kennis maken met deze organisatie. Daarnaast bekijk ik de video’s van o.a. Miles Beckler en Pat Flynn. Ook het Engelstalige youtubekanaal van Ferdy Korpershoek is interessant. 

Het is maar een greep van aanbieders. Waarschijnlijk vind je er zelf nog veel meer als je even zoekt. 

Lees je liever een boek?

De Online Marketing Tornado heb ik vorig jaar aangeschaft. Het staat boordevol interessante informatie over het opzetten van een on-line bedrijf. 

Het is vooral gericht op marketing, m.a.w. hoe krijg je mensen zo ver om jouw (affiliate) producten te kopen. 

Blijf realistisch

Rijk worden met affiliate marketing is niet een snelle en probleemloze weg. Je kunt hier lezen wat een realistische tijdlijn is om geld te verdienen met bloggen. 

Meer lezen:

Wil jij aan de slag met persoonlijke ontwikkeling?

Brein.tv - Albert Sonnevelt
Brein.tv - Albert Sonnevelt

Volg dan de cursussen over persoonlijke groei van Brein.TV

De cursussen worden gegeven door Albert Sonnevelt. Albert is coach van ondernemers en executives. Hij helpt mensen om hun onbenutte potentieel wakker te maken en een mooiere versie van zichzelf te worden.

Het niveau van de cursussen, workshops en e-books ligt hoger dan wat ik gewend ben van andere online trainingen. 

Voor nog geen € 20,00 per maand krijg je toegang tot het totale aanbod en met zijn niet goed geld terug garantie heb je 14 dagen de tijd om te kijken of het wat voor je is.

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.