Jacko Meijaard - Internet succes gids

Review: PAS OP met de Internet succes gids van Jacko Meijaard

Christine van der Pol
Christine van der Pol
Jacko Meijaard verkoopt via zijn internetsuccesgids de online training Affiliate Marketing Revolutie. Mijn eind oordeel is 2 sterren vanwege de matige kwaliteit en de vele upsells.
Jacko Meijaard logo

Jacko Meijaard: internetsuccesgids (Affiliate Marketing Revolutie 4.0)

Mijn oordeel:

2/5

Wat is de internet succes gids?

De Internet Succes Gids is de Nederlandstalige website van Jacko Meijaard, waarop hij onder andere zijn online training Affiliate Marketing Revolutie 5.0 aanprijst. Deze cursus is een praktische handleiding voor mensen die geld willen verdienen met hun website door producten van anderen aan te bevelen (affiliate marketing).

Positief

Als je op het gebied van affiliate marketing een absolute beginner bent, is deze training of gids een stap in de goede richting. Jacko Meijaard presenteert zijn kennis redelijk overzichtelijk en in het Nederlands.

Negatief:

Je kunt de meeste informatie uit de cursus Affiliate Marketing Revolutie gratis vinden op internet.

Bij de aanschaf en het volgen van de training word je geadviseerd om nog meer producten aan te schaffen (upsells). Als je niet oppast ben je meer geld kwijt dan de €47,00 die je op dit moment voor de cursus betaalt.

De training wordt aangeboden met een zogenaamde korting voor de snelle beslissers en er draait een klokje op de website. Dit is echter een marketing trucje. Neem rustig je tijd om erover na te denken, want de prijs is gewoon €47,00 en wordt niet duurder.

Prijs:

 • €47,00
 • Direct toegang tot cursus en forum
 • Diverse bonussen
 • 14 dagen geld terug garantie

50% korting! == € 22,50 !

Op dit moment geeft Jacko 50% korting als je bij het afrekenen de kortingscode ’50’ invult. De code is geldig tot vrijdag 19 mei 2023 22.00. 

Prijzen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Gratis gids over Affiliate Marketing

Ik heb besloten de aanvullende gids over affiliate marketing in het vervolg gratis aan te bieden. Vroeger ontving je deze alleen als je je via deze website had opgegeven voor de cursus van Jacko Meijaard. 

Met deze gids kun je direct aan de slag. Daarbij ontvang je allerlei goedkope alternatieven, zodat je met een minimaal budget kunt onderzoeken of affiliate marketing iets voor je is!

Ik deel je gegevens met niemand!

Waarom de online training Affiliate Marketing Revolutie?

 • Je wilt geld verdienen met je website en je hebt geen idee waar je moet beginnen.
 • Je hebt behoefte aan een Nederlandstalige gids om je op praktisch op weg te helpen. 
 • Door deze cursus aan te schaffen leer je op eenvoudige manier de weg te vinden binnen de wereld van affiliate marketing.

Wat zijn de positieve punten?

Duidelijke uitleg

Jacko neemt je via video’s stap voor stap mee. Hij vertelt je niet alleen hoe je een website met Marketheme maakt, maar ook over de vormgeving en de plaatsing van affiliatelinks. 

Mindset belangrijk

Jacko Meijaard begint terecht met de mindset. Als je geen interne motivatie hebt om hiermee aan de slag te gaan, komt er niet veel van terecht. Deze vorm van geld verdienen vraagt doorzettingsvermogen en het is goed hiervan doordrongen te zijn.

Praktische instructies

De video’s waarin hij instructies geeft over hoe je een website maakt en hoe je blogs schrijft, is voor beginnende websitebouwers een fijne aanvulling. 

Actief forum

Ik ben erg enthousiast over het forum dat bij deze cursus hoort. Je kunt daar allerlei vragen en antwoorden vinden van beginnende en meer gevorderde websitebouwers. De meeste leden zijn heel bereidwillig om je op weg te helpen en je van adviezen te voorzien. Er worden dagelijks tientallen posts geplaatst en beantwoordt.

Wat zijn verbeterpunten?

Betere structuur en aanwijzingen

Een geschreven ondersteuning of meer beschrijving van wat er op de video te zien is, zou ik prettig vinden. 

Is de internet succes gids betrouwbaar?

De internet succes gids komt door de upsells niet helemaal betrouwbaar over. Een beginner zou hiervoor beter gewaarschuwd moeten worden. Ik vind de marketing vrij opdringerig en het geeft mij de indruk dat Jacko Meijaard er vooral op gericht is om geld te verdienen aan een argeloze koper. Ook het feit dat er sprake is van een zogenaamde welkomskorting van 85% is misleidend. Het tellertje op de website begint bij ieder bezoek te tellen vanaf een andere tijd en je hoeft niet bang te zijn dat je opeens 297 euro moet betalen. 

De reviews die ik op internet vind, zijn echter voornamelijk positief en vaak van mensen die hier geld aan verdienen als affiliate. 

Voorbeelden van upsells

Bij het afrekenen van de training word je gevraagd het thema Marketheme aan te schaffen voor €67,00. Met dat product is het maken van een website makkelijker.  Let op, want dit is een maandbedrag! Aangezien de meeste WordPress thema’s en plugins gratis zijn (je kunt ze later altijd nog upgraden en aanschaffen), vind ik dit erg duur! 

In de eerste les word je opgeroepen bepaalde zaken aan te schaffen (o.a. Enormail en Neostrada). Dit zijn producten waarvan Jacko Meijaard affiliate is en waarvoor vaak andere en goedkopere alternatieven zijn.

Een goed alternatief voor Enormail is LapostaLaposta kun je tot 2000 relaties gratis gebruiken en dat is voor een beginner erg aantrekkelijk. Tegen de tijd dat je 2000 relaties hebt, kun je kijken welk professioneel mailprogramma het beste voor je is. 

In de module inspiratie en motivatie worden we in de derde les opgeroepen om niet te denken in kosten. Jacko roept ons op om te investeren in tools die ervoor zorgen dat we sneller ons doel bereiken. Dit ervaar ik als investeren in beloftes, tools kunnen je helpen, maar garanderen niets.

Maakt Jacko Meijaard slachtoffers?

Ik heb de cursus twee jaar geleden aangeschaft en kom op het forum van Jacko veel jonge mensen tegen die snel rijk willen worden. Ze hebben net €47,00 of meer neergeteld voor een weg naar de droom van vroege financiële onafhankelijkheid, terwijl de kans hierop erg klein is.

Daar staat tegenover dat er niet moeilijk wordt gedaan over een refund als je je binnen 14 dagen bedenkt en de mensen op het forum zijn behulpzaam en kwistig met gratis en goed advies. 

Jacko is er mijns inziens niet op uit om slachtoffers te maken, maar als ik in zijn schoenen stond, zou ik meer rekening houden met het feit dat veel mensen die met Affiliate Marketing beginnen zo min mogelijk geld willen en kunnen uitgeven. Ik zou ze op weg helpen met goedkopere of gratis producten.  

Clarity call

Iedere maand krijg ik wel een mail waarin staat dat dit nu mijn laatste kans is een clarity call in te plannen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen gebruik van heb gemaakt.

De clarity call is de enige manier om lid te worden van de 10K club. In de 10k club ontvang je o.a. coaching van Jacko persoonlijk. Misschien is het die investering waard, maar ik vind het wel erg veel geld (2000 euro).

(Even voor alle duidelijkheid: omdat ik er geen gebruik van maak, kan ik geen oordeel vellen over de kwaliteit en inhoud van de coaching en begeleiding van Jacko Meijaard.

In een telefoongesprek met één van de medewerkers van Jacko is mij verteld dat tijdens de clarity call wordt gekeken of je niet in de financiële problemen raakt door dit product. Ook wordt gekeken of wat je doet potentie heeft om er geld mee te verdienen. Dit om te voorkomen dat mensen spijt krijgen van de aanschaf.  

Is affiliate marketing wel betrouwbaar?

opgelicht
Klik op het plaatje om het artikel te lezen

Er is niets mis met affiliate marketing. Alleen de beloftes van online coaches moet je niet altijd geloven. Ook de reviews die je op internet tegenkomt zijn niet altijd betrouwbaar. Omdat mensen een commissie verdienen als ze een product verkopen, schilderen ze een product vaak te rooskleurig af. Veel mensen kennen het product niet eens.

Ook ik verdien geld als je de cursus via mijn website aanschaft. Als ik je zou adviseren om in te gaan op de upgrades zoals marketheme en enormail, krijg ik ook daar een percentage van.

Ga je dan ook nog in op het aanbod van de clarity call, dan kan ik honderden euro’s aan je verdienen. Maar ook de persoon die je aan de lijn krijgt tijdens een clarity call, ontvangt een commissie als hij je weet over te halen om die tweeduizend euro neer te tellen. 

Zo ziet de wereld van Jacko Meijaard er uit. Van de 2000 euro voor die levenslange coaching, ontvangt hij misschien de helft. 

Moet je dan niet met hem in zee gaan? Ik zou zeggen, koop die goedkope cursus van € 47,00 en neem zelf je beslissing of je wel of niet verder wil. Het is jouw keuze.

Marketheme versus WordPress )*

)* Marketheme werkt met WordPress, dus technisch gezien kun je niet spreken van een tegenstelling. Marketheme is een thema dat het gebruik van WordPress vergemakkelijkt en het maakt  gebruik van eigen hosting.

Zoals gezegd adviseert Jacko je om Marketheme te gebruiken. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet op dit aanbod ben ingegaan. Ik kan dan ook geen ervaringsgegevens delen over de gebruikersvriendelijkheid en snelheid van dit pakket.

Zelf kies ik ervoor om mijn site bij cloud86 te hosten en ik  gebruik Elementor voor de opmaak van mijn website. Het thema dat ik voor deze website gebruik is “Hello”. 

Dit geeft mij de volgende voordelen:

 • ik ben onafhankelijk. Marketheme heeft een eigen code, als je wil stoppen ben je de functionaliteit kwijt en zal je dit opnieuw op moeten bouwen;
 • ik kan mijn websites makkelijk verhuizen en van thema wisselen;
 • ik kan gebruik maken van plug-ins;
 • ik kan mijn website precies zo maken als ik mooi vind (eigen kleurcombinaties, headers, footers etc.);
 • Ik ben veel goedkoper uit.

Het nadeel is dat ik niet de stap-voor-stap-instructies van Jacko Meijaard kan volgen. Bovendien mis ik de Nederlandstalige en snelle en persoonlijke ondersteuning van Léon Gotjé op het forum van Jacko Meijaard (dit maakt het product ook wel erg kwetsbaar, als Léon iets overkomt dan is onduidelijk hoe het beheer verder wordt geregeld).

Het Marketheme is volgens de verhalen erg gebruikersvriendelijk. Als je WordPress in combinatie met Elementor gebruikt is dat ook eenvoudig én je hebt meer design mogelijkheden.

Hieronder heb ik een vergelijking gemaakt tussen het pakket dat ik gebruik en Marketheme

Vergelijking Marketheme met ander pakket

Marketheme

Pijs €67 per maand (ong. 800 per jaar)* 
• Één website 
• Beveiliging – aanwezig
• Back-ups – beperkt voor losse websites
• Opslag: 1 GB
• Dataverkeer: onbekend
• Shared hosting op een Virtual Private Server van Marketheme
• Snelle en persoonlijke Nederlandstalige ondersteuning
• Weinig achtergrondinformatie op internet/youtube
• Geen eigen mailadressen
• Sites lijken op elkaar
• Werkt met WordPress
• Heel gebruikersvriendelijk
• Geen plugins mogelijk
• Lightspeed voor optimale snelheid

)* Marketheme werkt met een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Per maand kost € 97,- maar er is op dit moment een welkomstkorting actief waardoor je € 67,- per maand betaalt. Voor deze prijs krijg je één website. Zelf moet je een domeinnaam en e-mail regelen.

Wil je nog een website? Vanaf website nummer 2 kost Marketheme € 27,- per maand.

Prijs €12 per maand (ong. 140 per jaar )*
• 10 websites mogelijk, waarvan één met Elementor Pro.
• Beveiliging – aanwezig (DDoS en SSL)
• Back-ups (Elke 24 uur)
• Opslag: 50 GB
• Dataverkeer: onbeperkt
• Shared hosting
• Nederlandstalige ondersteuning bij Cloud86 en Engels bij Elementor.
• Heel veel achtergrondinformatie te vinden op internet/youtube
• 50 eigen mailadressen op basis van de domeinnaam
• Werkt met WordPress
• Gebruikersvriendelijk
• Plugins mogelijk
• Standaard lightspeed voor optimale snelheid

)* Opbouw prijs (maart 2022):

 • Cloud86: € 80,00 per jaar (eerste jaar de helft van de prijs)
 • Elementor: €50,00 per jaar
 • Eén domeinnaam:  € 10,00 per jaar

Nieuw in Marketheme

Voor affiliatemarketeers die aan de gang willen met reviews, biedt Marketheme een mogelijkheid om automatisch producten en prijzen te downloaden via een API code. 

Het ziet er gelikt uit en ik zou zeker overwegen hier gebruik van te maken als ik een dergelijke site zou maken. Maar de kans dat je maanden niets verdient, terwijl je wel iedere maand 67 euro moet neertellen is groot. Bovendien kun je dezelfde functionaliteit krijgen als je Affiliate Helden aanschaft. Hiervoor betaal je € 97,00 voor een levenslang contract. 

Google heeft het echter niet zo op review sites van mensen die het product eigenlijk niet kennen en heeft net (augustus 2022) een update uitgebracht die dergelijke pagina’s afstraft met een lagere positie in Google. 

Wie is Jacko Meijaard eigenlijk?

Als je op de naam Jacko Meijaard zoekt, kom je vooral artikelen tegen van affiliates, die geld verdienen als je via hen de cursus koopt en de training dan ook hartelijk aanbevelen. 

Ik ken Jacko vooral uit dit krantenbericht in het AD en uit zijn reacties op het forum van de internet succes gids. 

Jacko heeft veel websites waarmee hij zijn geld verdient. Je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft er wel een website over. Hij heeft sites op het gebied van gezond eten, telefoons, zorgtoeslagen etc.

Hij vertelt dat hij de artikelen op die websites door anderen laat schrijven, waardoor hij veel tijd over houdt om andere dingen te doen.

Jacko Meijaard is een nuchtere vent en een harde werker. Hij is vrijwel dagelijks op zijn forum te vinden en in één van zijn bijdrages vertelt hij dat zijn onderneming blijft groeien.

Inmiddels verdient hij, volgens eigen zeggen, makkelijk 7.500 euro per maand aan affiliate marketing. 

Maar het meest verdient hij met het vermarkten van zijn kennis en ik denk dat ik hierboven wel duidelijk heb gemaakt hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

De inhoud van Affiliate Marketing Revolutie 5.0

Het is inmiddels de vijfde versie van de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’. Dit geeft aan dat de opleiding regelmatig wordt aangepast. In deze versie is er geen aandacht meer voor het bouwen van een website zonder Marketheme. 

Affiliate Marketing Revolutie 5.0

De cursus bestaat uit 11 modules en 73 korte videolessen. Een groot deel van de lessen gaan over Marketheme. De andere lessen zijn interessant voor beginnende affiliates.

Voor wie is de internetsuccesgids geschikt?

De Affiliate Marketing Revolutie, onderdeel van de internet succes gids, is geschikt voor mensen die de verleiding tot steeds meer aanschaffen goed weten te weerstaan en geïnteresseerd zijn in een Nederlandstalige beginnerscursus “affiliate marketing voor beginners“. 

Voor wie is de Affiliate Marketing Revolutie ongeschikt?

Je moet deze training niet kopen als je

 • Geen absolute beginner bent
 • Geen weerstand kunt bieden aan upsells
 • Denkt dat je snel en makkelijk rijk kunt worden
 • Als je het leuk vindt om dezelfde (en meer) informatie gratis bij elkaar te vergaren via Engelstalige youtube filmpjes.

Conclusie

Als je nieuw bent op het gebied van internetmarketing en gebruik wilt maken van de diensten van Jacko Meijaard, zou ik me in eerste instantie beperken tot de Marketing Affiliate Revolutie (AMR), de online cursus van de internet succes gids en (voorlopig) niet ingaan op de extra aanbiedingen en upsells die je worden aangeboden. 

Gratis gids over Affiliate Marketing

Ik heb besloten de aanvullende gids over affiliate marketing in het vervolg gratis aan te bieden. Vroeger ontving je deze alleen als je je via deze website had opgegeven voor de cursus van Jacko Meijaard. 

Met deze gids kun je direct aan de slag. Daarbij ontvang je allerlei goedkope alternatieven, zodat je met een minimaal budget kunt onderzoeken of affiliate marketing iets voor je is!

Ik deel je gegevens met niemand!

Table of Contents

Je mag deze blog delen op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant:

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.