Jacko Meijaard - Internet succes gids

Review: PAS OP met de Internet succes gids van Jacko Meijaard

Picture of Christine van der Pol
Christine van der Pol
Jacko Meijaard verkoopt via zijn internetsuccesgids de online training Affiliate Marketing Revolutie. Mijn oordeel over AMR is 2 sterren vanwege de matige kwaliteit en het gebrek aan transparantie.
Jacko Meijaard logo

Jacko Meijaard: internetsuccesgids (Affiliate Marketing Revolutie 5.0)

Mijn oordeel:

2/5

Wat is de internet succes gids?

De Internet Succes Gids is de Nederlandstalige website van Jacko Meijaard, waarop hij onder andere zijn online training Affiliate Marketing Revolutie 5.0 aanprijst. Deze cursus is een praktische handleiding voor mensen die geld willen verdienen met hun website door producten van anderen aan te bevelen (affiliate marketing).

Positief

Als je op het gebied van affiliate marketing een absolute beginner bent, is deze training of gids een stap in de goede richting. Jacko Meijaard presenteert zijn kennis in korte videolessen en in het Nederlands.

Negatief:

Je kunt de meeste informatie uit de cursus Affiliate Marketing Revolutie gratis vinden op internet.

Bij de aanschaf en het volgen van de training word je geadviseerd om nog meer producten aan te schaffen (upsells). Als je niet oppast ben je meer geld kwijt dan de €47,00 die je op dit moment voor de cursus betaalt.

De training wordt aangeboden met een zogenaamde korting voor de snelle beslissers en er draait een klokje op de website. Dit is echter een marketing trucje. Neem rustig je tijd om erover na te denken, want de prijs is gewoon €47,00 en wordt niet duurder.

Prijs:

 • €47,00
 • Direct toegang tot cursus en forum
 • Diverse bonussen
 • 14 dagen geld terug garantie

Prijzen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Gratis gids over Affiliate Marketing

Als je geïnteresseerd bent in affiliate marketing dan kun je mijn gratis gids ontvangen waarmee je aan de slag kunt. Je hoeft alleen de gegevens hiernaast in te vullen.

Ik deel je gegevens met niemand en je kunt je direct na ontvangst uitschrijven voor eventuele vervolgmails. 

Ik deel je gegevens met niemand!

Waarom de online training Affiliate Marketing Revolutie?

 • Je wilt geld verdienen met je website en je hebt geen idee waar je moet beginnen.
 • Je hebt behoefte aan een Nederlandstalige gids om je op praktisch op weg te helpen. 
 • Door deze cursus aan te schaffen leer je op eenvoudige manier de weg te vinden binnen de wereld van affiliate marketing.

Wat zijn de positieve punten?

Nederlandse uitleg

Jacko neemt je via video’s stap voor stap mee. Hij vertelt je niet alleen hoe je een website met Marketheme maakt, maar ook over de vormgeving en de plaatsing van affiliatelinks. 

Mindset belangrijk

Jacko Meijaard begint terecht met de mindset. Als je geen interne motivatie hebt om hiermee aan de slag te gaan, komt er niet veel van terecht. Deze vorm van geld verdienen vraagt doorzettingsvermogen en het is goed hiervan doordrongen te zijn.

Praktische instructies

De video’s waarin hij instructies geeft over hoe je een website maakt en hoe je blogs schrijft, is voor beginnende websitebouwers een fijne aanvulling. 

Actief forum

Ik ben erg enthousiast over het forum dat bij deze cursus hoort. Je kunt daar allerlei vragen en antwoorden vinden van beginnende en meer gevorderde websitebouwers. De meeste leden zijn heel bereidwillig om je op weg te helpen en je van adviezen te voorzien. Er worden dagelijks tientallen posts geplaatst en beantwoordt.

Wat zijn verbeterpunten?

Betere structuur en aanwijzingen

Een geschreven ondersteuning of meer beschrijving van wat er op de video te zien is, zou ik prettig vinden. Ik mis een duidelijke opbouw en vond de cursus vrij saai. Dit laatste komt waarschijnlijk omdat ik allerlei Engelstalige cursussen heb gevolgd en de inhoud niet nieuw voor me is. 

Op dit moment mis ik verwijzingen naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI, maar wellicht dat Jacko dit nog gaat verwerken in een nieuwe AMR.

Betere transparantie voor meer betrouwbaarheid

Regelmatig krijg ik de vraag of de internet succesgids wel betrouwbaar is. Als ik naar trustpilot kijk, krijgt Jacko 4 sterren, wat best een goede score is. 

Maar als ik naar de landingspage van de internetsuccess gids ga, valt me op er sprake is van een zogenaamde welkomstkorting van 85%. Dit is misleidend. Het tellertje op de website begint bij ieder bezoek te tellen vanaf een ander tijdstip en je hoeft echt niet bang te zijn dat je opeens 297 euro moet betalen. 

Ik weet niet hoe het nu is, maar toen ik drie jaar geleden de cursus aanschafte, werd me gevraagd om nog meer producten aan te schaffen, waaronder martketheme voor €67,00. Dit bleek een maandbedrag te zijn en dat was destijds niet duidelijk aangegeven (het stond er wel, maar je las er makkelijk overheen).

Vanaf AMR 5.0 kan een beginner de cursus nauwelijks volgen als hij geen Marketheme heeft. 

Tot slot, in de eerste les word je opgeroepen bepaalde zaken aan te schaffen (o.a. Enormail en Neostrada). Ik zou zeggen, wacht daar even mee tot je er werkelijk aan toe bent. Bij Neostrada kun je een domeinnaam kopen, maar dat kan ook bij iedere andere partij waar je je website wilt hosten. Enormail heb je pas later nodig als je aan e-mailmarketing gaan doen. Overigens is Laposta dan een prima alternatief. Dat is tot 2000 relaties gratis.

In het kader van de transparantie zou ik het fijn vinden als Jacko duidelijk zou zijn over het feit dat hij zelf affiliate is van deze producten. Zoiets is niet verplicht, maar wel duidelijk.

Maakt Jacko Meijaard slachtoffers?

Jacko is er mijns inziens niet echt op uit om slachtoffers te maken, maar als ik in zijn schoenen stond, zou ik meer rekening houden met het feit dat veel mensen die met Affiliate Marketing beginnen, weinig geld hebben.

Op het forum van Jacko kom ik veel jonge mensen tegen die snel rijk willen worden. Vaak zijn de verhalen aandoenlijk. Ze denken met deze cursus extra geld te kunnen verdienen voor hun moeder of familie en verwachten binnen een paar weken rijk te worden. Jacko vertelt immers dat hij via internet minimaal 10k per maand verdiend?
Het zijn vaak nog kinderen, die €47,00 neertellen voor een weg naar een droom van vroege financiële onafhankelijkheid. Vaak lees je over de teleurstelling als er binnen 2 weken nog niets is verdiend. 

Bij mijn weten wordt er niet moeilijk gedaan over een refund (als je binnen de wettelijke termijn je geld terugvraagt), maar soms moet je er erg lang op wachten. 

Clarity call

Wil je werkelijk gaan verdienen met affiliate marketing, dan zou je lid moeten worden van de 10k club. 

Dit kan alleen als je gebruik maakt van een clarity call (ik kreeg iedere maand wel een een paar mails dat het nu werkelijk de laatste kans was om een clarity call in te plannen).

In de 10k club ontvang je o.a. coaching van Jacko persoonlijk. Misschien is het die investering waard, maar ik vind het wel erg veel geld (2000 euro). Als geld voor jou geen probleem is, kun je deze stap overwegen. 

(Even voor alle duidelijkheid: omdat ik er geen gebruik van maak, kan ik geen oordeel vellen over de kwaliteit en inhoud van de coaching en begeleiding van Jacko Meijaard.

In een telefoongesprek met één van de medewerkers van Jacko is mij verteld dat tijdens de clarity-call wordt gekeken of je niet in de financiële problemen raakt door dit product. Ook wordt gekeken of wat je doet potentie heeft om er geld mee te verdienen. Dit om te voorkomen dat mensen spijt krijgen van de aanschaf.  

Marketheme versus WordPress )*

)* Marketheme werkt met WordPress, dus technisch gezien kun je niet spreken van een tegenstelling. Marketheme is een thema dat het gebruik van WordPress vergemakkelijkt en het maakt  gebruik van eigen hosting.

Zoals gezegd adviseert Jacko je om Marketheme te gebruiken. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet op dit aanbod ben ingegaan. Ik kan dan ook geen ervaringsgegevens delen over de gebruikersvriendelijkheid en snelheid van dit pakket.

Zelf kies ik ervoor om mijn site bij cloud86 te hosten en ik  gebruik Elementor voor de opmaak van mijn website. Het thema dat ik voor deze website gebruik is “Hello”. 

Dit geeft mij de volgende voordelen:

 • ik ben onafhankelijk. Marketheme heeft een eigen code, als je wil stoppen ben je de functionaliteit kwijt en zal je dit opnieuw op moeten bouwen;
 • ik kan mijn websites makkelijk verhuizen en van thema wisselen;
 • ik kan gebruik maken van plug-ins;
 • ik kan mijn website precies zo maken als ik mooi vind (eigen kleurcombinaties, headers, footers etc.);
 • Ik ben veel goedkoper uit.

Het nadeel is dat ik niet de stap-voor-stap-instructies van Jacko Meijaard kan volgen. Bovendien mis ik de Nederlandstalige en snelle en persoonlijke ondersteuning van Léon Gotjé op het forum van Jacko Meijaard (dit maakt het product ook wel erg kwetsbaar, als Léon iets overkomt dan is onduidelijk hoe het beheer verder wordt geregeld).

Het Marketheme is volgens de verhalen erg gebruikersvriendelijk, maar tegenwoordig is WordPress ook supermakkelijk in het gebruik. Zo makkelijk dat ik zelfs overweeg om af te stappen van Elementor Pro en dat wil wat zeggen want ik gebruik dat programma nu al bijna 10 jaar. 

Hieronder heb ik een vergelijking gemaakt tussen het pakket dat ik gebruik en Marketheme

Vergelijking Marketheme met ander pakket

Marketheme

Pijs €67 per maand (ong. 800 per jaar)* 
• Één website 
• Beveiliging – aanwezig
• Back-ups – beperkt voor losse websites
• Opslag: 1 GB
• Dataverkeer: onbekend
• Shared hosting op een Virtual Private Server van Marketheme
• Snelle en persoonlijke Nederlandstalige ondersteuning
• Weinig achtergrondinformatie op internet/youtube
• Geen eigen mailadressen
• Sites lijken op elkaar
• Werkt met WordPress
• Heel gebruikersvriendelijk
• Geen plugins mogelijk
• Lightspeed voor optimale snelheid

)* Marketheme werkt met een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Per maand kost € 97,- maar er is op dit moment een “welkomstkorting” actief waardoor je € 67,- per maand betaalt. Voor deze prijs krijg je één website. Zelf moet je een domeinnaam en e-mail regelen.

Wil je nog een website? Vanaf website nummer 2 kost Marketheme € 27,- per maand.

 

Prijs €12 per maand (ong. 140 per jaar )*
• 10 websites mogelijk, waarvan één met Elementor Pro.
• Beveiliging – aanwezig (DDoS en SSL)
• Back-ups (Elke 24 uur)
• Opslag: 50 GB
• Dataverkeer: onbeperkt
• Shared hosting
• Nederlandstalige ondersteuning bij Cloud86 en Engels bij Elementor.
• Heel veel achtergrondinformatie te vinden op internet/youtube
• 50 eigen mailadressen op basis van de domeinnaam
• Werkt met WordPress
• Gebruikersvriendelijk
• Plugins mogelijk
• Standaard lightspeed voor optimale snelheid

)* Opbouw prijs (maart 2022):

 • Cloud86: € 80,00 per jaar (eerste jaar de helft van de prijs)
 • Elementor: €50,00 per jaar
 • Eén domeinnaam:  € 10,00 per jaar

  P.S. Ik ben affiliate van Cloud86 en Elementor. Als je deze producten via bovenstaande links aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s. 

Nieuw in Marketheme

Voor affiliatemarketeers die aan de gang willen met reviews, biedt Marketheme een mogelijkheid om automatisch producten en prijzen te downloaden via een API code. 

Het ziet er gelikt uit en ik zou zeker overwegen hier gebruik van te maken als ik een dergelijke site zou maken. Maar de kans dat je maanden niets verdient, terwijl je wel iedere maand 67 euro moet neertellen is groot. Bovendien kun je dezelfde functionaliteit krijgen als je Affiliate Helden aanschaft. Hiervoor betaal je € 97,00 voor een levenslang contract. 

Maar pas op: Google heeft het niet zo op review sites van mensen die het product eigenlijk niet kennen en heeft (augustus 2022) een update uitgebracht die dergelijke pagina’s afstraft met een lagere positie in Google.

Wie is Jacko Meijaard eigenlijk?

Als je op de naam Jacko Meijaard zoekt, kom je vooral artikelen tegen van affiliates, die geld verdienen als je via hen de cursus koopt en de training dan ook hartelijk aanbevelen. 

Ik ken Jacko vooral uit dit krantenbericht in het AD en uit zijn reacties op het forum van de internet succes gids. 

Jacko heeft veel websites waarmee hij zijn geld verdient. Je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft er wel een website over. Hij heeft sites op het gebied van gezond eten, telefoons, zorgtoeslagen etc.

Hij vertelt dat hij de artikelen op die websites door anderen laat schrijven, waardoor hij veel tijd over houdt om andere dingen te doen.

Jacko Meijaard is een nuchtere vent en een harde werker. Hij is vrijwel dagelijks op zijn forum te vinden en in één van zijn bijdrages vertelt hij dat zijn onderneming blijft groeien.

Inmiddels verdient hij, volgens eigen zeggen, makkelijk 10K per maand aan affiliate marketing. 

De inhoud van Affiliate Marketing Revolutie 5.0

Het is inmiddels de vijfde versie van de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’. Dit geeft aan dat de opleiding regelmatig wordt aangepast. In deze versie is er geen aandacht meer voor het bouwen van een website zonder Marketheme. 

Affiliate Marketing Revolutie 5.0

De cursus bestaat uit 11 modules en 73 korte videolessen. Een groot deel van de lessen gaan over Marketheme. De andere lessen zijn interessant voor beginnende affiliates.

Voor wie is de internetsuccesgids geschikt?

De Affiliate Marketing Revolutie, onderdeel van de internet succes gids, is geschikt voor mensen die de verleiding tot steeds meer aanschaffen goed weten te weerstaan en geïnteresseerd zijn in een Nederlandstalige beginnerscursus “affiliate marketing voor beginners“. 

Voor wie is de Affiliate Marketing Revolutie ongeschikt?

Je moet deze training niet kopen als je

 • Geen absolute beginner bent
 • Geen weerstand kunt bieden aan upsells
 • Denkt dat je snel en makkelijk rijk kunt worden
 • Als je het leuk vindt om dezelfde (en meer) informatie gratis bij elkaar te vergaren via Engelstalige youtube filmpjes.

Conclusie

Als je nieuw bent op het gebied van internetmarketing en gebruik wilt maken van de diensten van Jacko Meijaard, zou ik me in eerste instantie beperken tot de Marketing Affiliate Revolutie (AMR), de online cursus van de internet succes gids en (voorlopig) niet ingaan op de extra aanbiedingen en upsells die je worden aangeboden. 

Gratis alternatief voor de Affiliate Marketing Revolutie

Voordat je overgaat op de aanschaf van deze cursus zou ik een kijkje nemen op het youtube kanaal van Ferdy Korpershoek. De cursus hieronder is een video van bijna 10 uur(!) en het leert je stap voor stap hoe je een website bouwt. Deze video is ideaal als je een complete beginner bent! 

Verder kun je mijn gratis gids over affiliate marketing downloaden. Het is een beginnersgids om je op weg te helpen. In deze gids maak je kennis met nog meer (gratis) alternatieven en mogelijkheden om met affiliate marketing te starten. 

Gratis gids over Affiliate Marketing

Als je geïnteresseerd bent in affiliate marketing dan kun je mijn gratis gids ontvangen waarmee je aan de slag kunt. Je hoeft alleen de gegevens hiernaast in te vullen.

Ik deel je gegevens met niemand en je kunt je direct na ontvangst uitschrijven voor eventuele vervolgmails. 

 

Ik deel je gegevens met niemand!

Table of Contents

Je mag deze blog delen op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant:

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.