Jacko Meijaard website

Review: PAS OP met de Internet succes gids van Jacko Meijaard

Inhoudsopgave

Jacko Meijaard logo

Jacko Meijaard: internetsuccesgids (Affiliate Marketing Revolutie 4.0)

Mijn oordeel:

2/5

Wat is de internet succes gids?

De Internet Succes Gids is de Nederlandstalige website van Jacko Meijaard, waarop hij onder andere zijn online training Affiliate Marketing Revolutie 4.0 aanprijst. Deze cursus is een praktische handleiding voor mensen die geld willen verdienen met hun website door producten van anderen aan te bevelen (affiliate marketing).

Positief

Als je op het gebied van affiliate marketing een absolute beginner bent, is deze training of gids een stap in de goede richting. Jacko Meijaard presenteert zijn kennis redelijk overzichtelijk en in het Nederlands.

Negatief:

Je kunt de meeste informatie uit de cursus Affiliate Marketing Revolutie gratis vinden op internet.

Bij de aanschaf en het volgen van de training word je geadviseerd om nog meer producten aan te schaffen (upsells). Als je niet oppast ben je veel meer geld kwijt dan de €47,00 die je op dit moment voor de cursus betaalt.

Men maakt gebruik van een goedkoop marketing trucje. De training wordt aangeboden met een zogenaamde korting voor de snelle beslissers en er draait een klokje op de website.
Neem rustig je tijd om erover na te denken, want de prijs is gewoon €47,00 en wordt niet duurder.

Prijs:

 • €47,00
 • Direct toegang tot cursus en forum
 • Diverse bonussen
 • 14 dagen geld terug garantie

Prijzen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Waarom de online training Affiliate Marketing Revolutie?

 • Je wilt geld verdienen met je website en je hebt geen idee waar je moet beginnen.
 • Je hebt behoefte aan een Nederlandstalige gids om je op praktisch op weg te helpen. 
 • Door deze cursus aan te schaffen leer je op eenvoudige manier de weg te vinden binnen de wereld van affiliate marketing.

Wat zijn de positieve punten?

Affiliate marketing - complete gids

Wil je alles weten van affiliate marketing? Mijn online gids voor beginners helpt je direct op weg. Gratis - volledig - eenvoudig

Duidelijke uitleg

Jacko neemt je via video’s stap voor stap mee. Hij vertelt je niet alleen hoe je een website opstelt, maar ook over de vormgeving en de plaatsing van affiliatelinks. Ik vind de manier van presenteren saai, maar dat komt omdat de basis bij mij bekend is.

Mindset belangrijk

Jacko Meijaard begint terecht met de mindset. Als je geen interne motivatie hebt om hiermee aan de slag te gaan, komt er niet veel van terecht. Deze vorm van geld verdienen vraagt doorzettingsvermogen en het is goed hiervan doordrongen te zijn.

Praktische instructies

De video’s waarin hij instructies geeft over hoe je een website maakt en hoe je blogs schrijft, is voor beginnende websitebouwers een fijne aanvulling. 

Actief forum

Ik heb zelf het meeste aan het forum dat bij deze cursus hoort. Je kunt daar allerlei vragen en antwoorden vinden van beginnende en meer gevorderde websitebouwers. De meeste leden zijn heel bereidwillig om je op weg te helpen en je van adviezen te voorzien. Er worden dagelijks tientallen posts geplaatst en beantwoordt.

Wat zijn verbeterpunten?

Betere structuur en aanwijzingen

Een geschreven ondersteuning of meer beschrijving van wat er op de video te zien is, zou ik prettig vinden. Ik vind de video’s nogal saai. Dat komt ook omdat het niveau voor beginners is en dat ik stukken zou willen overslaan. Stukken overslaan met een video is lastig, want misschien mis je zo wel onderdelen die je niet achteraf even kunt teruglezen (gelukkig zijn de video’s kort!).

Is de internet succes gids betrouwbaar?

De internet succes gids komt door de upsells niet helemaal betrouwbaar over. Een beginner zou hiervoor beter gewaarschuwd moeten worden. Ik vind de marketing vrij opdringerig en het geeft mij de indruk dat Jacko Meijaard er vooral op gericht is om geld te verdienen aan een argeloze koper.

De reviews die ik op internet vind, zijn echter voornamelijk positief en vaak van mensen die hier geld aan verdienen als affiliate. (Overigens ontvang ik ook een commissie als je de cursus via mij zou aanschaffen, wel zo eerlijk om dat even te vermelden). 

Bij het afrekenen van de training word je gevraagd het thema Marketheme aan te schaffen voor €67,00. Met dat product is het maken van een website makkelijker.  Let op, want dit is een maandbedrag! Aangezien de meeste WordPress thema’s en plugins gratis zijn (je kunt ze later altijd nog upgraden en aanschaffen), vind ik dit erg duur! Er zijn goedkopere alternatieven. Ik gebruik voor deze website Elementor, en betaal hier iets meer dan 40 euro per jaar voor

Als je na al deze waarschuwingen toch kiest voor deze opleiding, wordt je in de eerste les opgeroepen bepaalde zaken aan te schaffen (o.a. Enormail en Neostrada). Dit zijn producten waarvan Jacko Meijaard affiliate is en waarvoor andere en vaak goedkopere alternatieven zijn (ik gebruik Laposta (tot 2000 relaties gratis) en host mijn websites bij Vimexx). Deze website geeft een objectieve vergelijking tussen Neostrada en Vimexx. 

In de module inspiratie en motivatie worden we in de derde les opgeroepen om niet te denken in kosten. Jacko roept ons op om te investeren in tools die ervoor zorgen dat we sneller ons doel bereiken. Dit ervaar ik als investeren in beloftes, tools kunnen je helpen, maar garanderen niets.

Maakt Jacko Meijaard slachtoffers?

Ik heb de cursus twee jaar geleden aangeschaft en kom op het forum van Jacko veel jonge mensen tegen die snel rijk willen worden. Ze hebben net €47,00 of meer neergeteld voor een weg naar de droom van vroege financiële onafhankelijkheid, terwijl de kans hierop erg klein is.

Daar staat tegenover dat er niet moeilijk wordt gedaan over een refund als je je binnen 14 dagen bedenkt en de mensen op het forum zijn behulpzaam en kwistig met gratis en goed advies. 

Jacko is er mijns inziens niet op uit om slachtoffers te maken, maar als ik in zijn schoenen stond, zou ik de Affiliate Marketing Revolutie gratis aanbieden en minder schimmig zijn over de zogenaamde kortingen en upsells. 

Clarity call

Iedere maand krijg ik wel een mail waarin staat dat dit nu mijn laatste kans is een clarity call in te plannen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen gebruik van heb gemaakt.

De clarity call is de enige manier om lid te worden van de 10K club. In de 10k club ontvang je o.a. coaching van Jacko persoonlijk. Misschien vind jij het die investering waard, maar ik vind het wel erg veel geld (2000 euro).

(Even voor alle duidelijkheid: omdat ik er geen gebruik van maak, kan ik geen oordeel vellen over de kwaliteit en inhoud van de coaching en begeleiding van Jacko Meijaard.

In een telefoongesprek met één van de medewerkers van Jacko is mij verteld dat tijdens de clarity call wordt gekeken of je niet in de financiële problemen raakt door dit product. Ook wordt gekeken of wat je doet potentie heeft om er geld mee te verdienen. Dit om te voorkomen dat mensen spijt krijgen van de aanschaf. 

Voor wie is de internet succes gids geschikt?

De Affiliate Marketing Revolutie, onderdeel van de internet succes gids, is geschikt voor mensen die de verleiding tot steeds meer aanschaffen goed weten te weerstaan en geïnteresseerd zijn in een Nederlandstalige beginnerscursus “affiliate marketing voor beginners“. 

Daarbij kun je zelf op zoek gaan naar een goede en goedkopere host, een gratis thema en een voordelig nieuwsbriefprogramma. Misschien kom je dan ook wel bij de producten uit die Jacko adviseert, maar dan heb je er tenminste over nagedacht.

Voor wie is het ongeschikt?

Je moet deze training niet kopen als je

 • Geen absolute beginner bent
 • Geen weerstand kunt bieden aan upsells
 • Denkt dat je snel en makkelijk rijk kunt worden
 • Als je het leuk vindt om dezelfde informatie gratis bij elkaar te vergaren via Engelstalige youtube filmpjes.

Wat krijg je voor die €47,00?

Het is inmiddels de vierde versie van de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’. Dit geeft aan dat de opleiding regelmatig wordt aangepast.

Jacko Meijaard - internetsuccesgids

Het startscherm bestaat uit 7 modules (onderwerpen), 6 instructies en 1 video over het uitbesteden van teksten. De modules en instructies overlappen voor een deel omdat Jacko in de modules uitlegt hoe je alles opzet in Marketheme, terwijl de instructies over WordPress gaan. De instructies stammen uit 2017 en WordPress heeft in de afgelopen vier jaar behoorlijk wat updates gehad, waardoor de informatie van Jacko mogelijk achterhaald is. 

Iedere module bestaat uit een aantal video lessen van ongeveer twee tot vier minuten.

Wie is Jacko Meijaard?

Als je op de naam Jacko Meijaard zoekt, kom je vooral artikelen tegen van affiliates, die geld verdienen als je via hen de cursus koopt.
Ik ken Jacko vooral uit dit krantenbericht in het AD en uit zijn reacties op het forum van de internet succes gids. 

Jacko heeft veel websites waarmee hij zijn geld verdient. Je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft er wel een website over. Hij heeft sites op het gebied van gezond eten, telefoons, zorgtoeslagen etc.

Hij vertelt dat hij de artikelen op die websites door anderen laat schrijven, waardoor hij veel tijd over houdt om andere dingen te doen.

Jacko Meijaard is een nuchtere vent en een harde werker. Hij is vrijwel dagelijks op zijn forum te vinden en in één van zijn bijdrages vertelt hij dat zijn onderneming blijft groeien.

Inmiddels verdient hij, volgens eigen zeggen, makkelijk 7.500 euro per maand aan affiliate marketing. 

Maar het meest verdient hij met het vermarkten van zijn kennis en ik denk dat ik hierboven wel duidelijk heb gemaakt hoe dat ongeveer in zijn werk gaat.

Conclusie

Als je nieuw bent op het gebied van internetmarketing en gebruik wil maken van de diensten van Jacko Meijaard, zou ik me beperken tot de Marketing Affiliate Revolutie, de online cursus van de  internet succes gids.

Ga voorlopig niet in op alle extra aanbiedingen en bekijk alle lessen die je voor €47,00 mag bekijken. Het zijn er veel en ze zijn compact en redelijk informatief. Je kunt met de informatie in ieder geval direct aan de slag.

De diepgang valt mij tegen omdat ik veel lees/bekijk over affiliate marketing. Ik neem aan dat de plus onderwerpen ter sprake komen in de 10k club, maar zoals gezegd vind ik dit te duur om uit te proberen.

Als je geen beginner meer bent, dan zou je kunnen kiezen voor Affiliate Marketing in 10 dagen. Deze training van Jaco Vermeulen kost 197 euro (met een 14 dagen niet goed geld terug garantie mits je minder dan vijf video’s hebt bekeken. 

Nederlandstalige alternatieven

IMU

Een interessant alternatief is de Nederlandse omgeving van IMU.NL.  Ik heb hier in de afgelopen periode kennis mee gemaakt en eerlijk is eerlijk: deze jongens geven heel veel goede en gratis informatie over hoe je een website kunt gebruiken om geld te verdienen.

Zij hebben een online omgeving met interessante informatie. Je betaalt nog geen vijftig euro per maand om toegang te krijgen tot hun levendig forum met heel veel trainingen en iedere maand een interessante livestream. En ja, ook bij hem moet je weerstand kunnen bieden aan upsells. 

imu

Ferdy Korpershoek

Als je meer behoefte hebt aan informatie over het opzetten van een website, kan ik je de Nederlandstalige video van Ferdy Korpershoek aanraden.

In principe leer je in één gratis videofilm op technisch gebied ongeveer hetzelfde als Jacko je verkoopt. Ook Ferdy verwijst naar een hostingbedrijf waarvan hij affiliate is. Let goed op de prijzen, want de aanbiedingen gelden voor langdurige contracten en worden na die tijd verdubbeld. 

Als je een eigen website wilt bouwen kun je onderstaande video bekijken en stapsgewijs de instructies volgen. Voor meer informatie over affiliate marketing kunt je terecht bij de gratis Engelstalige video’s van Ferdy Korpershoek.

Complete gids voor beginners

Op dit moment ben ik bezig een complete gids te schrijven over online geld verdienen met affiliate marketing. Je kunt hier kijken hoever de gids is gevorderd

Affiliate marketing - complete gids

Wil je alles weten van affiliate marketing? Mijn online gids voor beginners helpt je direct op weg. Gratis - volledig - eenvoudig

Engelstalige alternatieven

Ik heb zelf een abonnement bij Income School. Je kunt via Youtube kennis maken met deze organisatie. Daarnaast bekijk ik de video’s van o.a. Miles Beckler en Pat Flynn. Ook het Engelstalige youtubekanaal van Ferdy Korpershoek is interessant. 

Het is maar een greep uit de grote groep aanbieders. Waarschijnlijk vind je er zelf nog veel meer als je even zoekt. 

Lees je liever een boek?

De Online Marketing Tornado heb ik vorig jaar aangeschaft. Het staat boordevol interessante informatie over het opzetten van een on-line bedrijf. 

Het is vooral gericht op marketing, m.a.w. hoe krijg je mensen zo ver om jouw (affiliate) producten te kopen. 

Blijf realistisch

Rijk worden met affiliate marketing is niet een snelle en probleemloze weg. Je kunt hier lezen wat een realistische tijdlijn is om geld te verdienen met bloggen. 

Meer lezen:

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.