geluktinjeleiderschap

SUCCESGIDS

voor persoonlijk leiderschap

Christine van der Pol

positieve psychologie

De levenslijder

Heb je het idee dat je geen fouten mag maken? Baal je van jezelf omdat je dingen zegt of doet die je liever niet wilt? Ben je bezorgd over wat anderen van je vinden? Kom je niet voor jezelf op? Ga je conflicten uit de weg?
Voel je je vaak alleen en onbegrepen? Heb je het idee dat mensen dwars door je heen kijken? Ben je bang om de controle te verliezen?
In dat geval lijd je meer dan dat je je leven leidt.

de gelukkige leider

Heb je vertrouwen in jezelf en anderen? Durf je jezelf te zijn in alle omstandigheden? Geloof je in je eigen integriteit en in de eerlijkheid en oprechtheid van de mensen om je heen?
Kun je goed relativeren en lastige situaties met een vleugje humor tegemoet treden?
Ben jij vriendelijk en zijn mensen vriendelijk voor jou? Geniet je van het leven en ben je een gelukkig mens? In dat geval heb je alles in je om ook een gelukkige leider te zijn.

Reviews

geluk kun je leren! - voor een deel, tenminste

Wist je dat je kunt leren om van een levenslijder een gelukte leider te worden?
Dit doe je door het toepassen van positieve psychologie.
Het is simpel én het is wetenschappelijk bewezen!

Volgens Sonja Lyubomirsky zijn er
12 activiteiten die invloed hebben op je geluksgevoel:

Dankbaarheid tonen
Optimisme ontwikkelen
Stoppen met tobben en vergelijken
Vriendelijk zijn
Sociale relaties koesteren
Leren omgaan met tegenspoed zoals stress, trauma en verdriet
Leren vergeven
Doen waar je blij van wordt
Genieten van het leven
Je inzetten voor (goede) doelen
Goed voor je lichaam zorgen
Vertrouwen op een hogere macht

Door het toepassen van deze activiteiten zal je geluksgevoel blijvend toenemen.

Boekrecensies:

mijn verhaal

Een paar jaar geleden heb ik het roer omgegooid omdat ik mij niet gelukkig voelde in mijn werk. Ondanks mijn jarenlange ervaring zat ik in een situatie waarin ik me niet meer op mijn plek voelde. Daar waar de één kiest voor de zekerheid van een vaste baan, besloot ik te kiezen voor het avontuur.

Ik nam het heft in eigen handen en koos voor een nieuw begin. Ik besloot letterlijk voor MIJZELF te beginnen. Dit was de dapperste stap die ik ooit heb gezet in mijn leven. Zeven jaar voor mijn pensioen gaf ik mijn zekere baan als schoolleider op en begon ik een eigen bedrijf. 

Het werd een periode met vallen en opstaan. Het ging aanvankelijk zelfs helemaal verkeerd. Het lukte maar niet om werk te vinden als coach of directeur ad interim. Mijn partner verbrak de relatie en ik heb op het punt gestaan de huur van mijn appartement op te zeggen, omdat ik het niet meer kon betalen.

In diezelfde periode kwam ik in aanraking met positieve psychologie en ik las een spiritueel boek, Een Cursus in Wonderen

De activiteiten van de positieve psychologie en de diepgang van dit boek hielpen mij om mijn positiviteit vast te houden. Omdat ik geen werk had, kon ik gespreksgroepen starten en doen waar ik blij van werd. Hoewel ik het eigenlijk niet kon betalen, investeerde ik in mijzelf. Ik volgde (on-line) cursussen en zocht hulp bij een coach.

Net toen de financiële nood het hoogst was, werd ik gevraagd voor een opdracht. Mijn financiële zorgen waren in één klap voorbij en ik kon met dankbaarheid terugkijken op een moeilijke periode die mij heel veel heeft gebracht. 

Inmiddels ben ik met deelpensioen en neem ik alleen opdrachten aan die ik leuk vind om te doen. Ik heb een fantastische partner en mag oprecht zeggen dat dit één van de gelukkigste periodes van mijn leven is geworden. 

workshop geluktinjeleiderschap

Mijn naam  is Christine van der Pol. 
Ik ben coach, mentor en directeur ad interim in het basisonderwijs.

Mijn missie is om bij te dragen aan het geluk van anderen. 

opdrachtgevers

Wat is gelukt in je leiderschap?

Gelukt in je leiderschap heeft niets te maken met jouw positie of rol.

Je bent gelukt in je leiderschap als je de verantwoordelijkheid voor je leven (her)neemt.

De sleutel is vertrouwen op je innerlijke kracht en de bereidheid om anderen te vertrouwen.

Alles over persoonlijke leiderschap vind je op Brein.TV

BreinTV is het meest complete persoonlijke groei platform van Nederland met alle programma’s van Albert Sonnevelt over geluk, zelfvertrouwen, stress, slaap, vitaliteit, passie, doelen behalen, patronen doorbreken en meer!

alhoewel het eigenlijk niet belangrijk is 😉

dit is wat mensen over mij zeggen:

DAVE
DAVEteamleider
Lees verder
“Ik heb Christine leren kennen als mentor en later als interim directeur op Het Veldhuis. Tijdens mijn werk als teamleider wist Christine altijd vanuit een open houding op het juiste moment de juiste dingen te zeggen en te doen. Als echte teamplayer mobiliseert ze krachten en kwaliteiten binnen het team, prikkelt ze en weet ze mensen in een echte flow te brengen. Haar coachende begeleiding en puike kennis van zaken maken dat ze voor mij het verschil wist te maken. Voor mij voor altijd een belangrijk rolmodel.”
Rick
RickBestuurder
Lees verder
“Christine heeft op het Zonnewiel in een tijdelijke situatie (vervanging verlof) voor meer gezorgd dan alleen “vervanging” van de schoolleider op dat moment. Zij is in staat om goed overzicht te houden en vanuit dit overzicht mee te bewegen in wat er moet gebeuren. Daarbij pakt ze de menselijke maat en de zakelijke insteek samen. Dat is aangenaam en professioneel. Het heeft voor het Zonnewiel opgeleverd dat de organisatie ontwikkeling door kon lopen terwijl er ook op het huis werd gepast. Christine is inspirerend, eigenzinnig, professioneel en aangenaam. Een mooie combinatie. Ik zou Christine zeker aanraden. Rick de Rijk, voorzitter bestuur het Zonnewiel.”
Carina
CarinaCoach SPO
Lees verder
“Christine van der Pol verstaat de kunst om volkomen in afstemming te bespreken wat op dat moment nodig is voor jou als cliënt. Dat maakt dat je als cliënt voortdurend in verbinding bent met jezelf en woorden horende bij: reflectie, bewustwording volgende stappen, van jou zijn en authentiek gevoeld worden. Ik heb een bijzondere “reis naar binnen” mogen meemaken. Dank daarvoor.”
Previous
Next

Contact

Gelukt in je leiderschap is onderdeel van:

Ducator

KvK: 639 59 208

BTW: NL001166201B52
NL73KNAB 0765 9514 28

Ik maak op deze site gebruik van affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine commissie ontvang als je een artikel via deze site bestelt.
Jij betaalt niets extra’s. 
De verkoper betaalt mij een percentage van jouw aankoop, omdat ik zijn product aanbeveel. Ik maak dus eigenlijk gratis reclame voor hem en alleen als die reclame een verkoop oplevert, ontvang ik wat geld van hem.

Door gebruik te maken van deze website stem je in met het cookie-beleid.